iswinoujscie.pl • Piątek [05.01.2018, 08:08:13] • Polska

Karnawałowy dip z awokado i miętą - Idealny do krakersów i nachosów! Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Karnawałowy dip z awokado i miętą - Idealny do krakersów i nachosów! Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

fot. Organizator

Planujesz przygotowanie szybkich i prostych przekąsek na karnawałową domówkę i szukasz do nich dodatków? Sprawdzony patent to prosty dip, który w połączeniu np. z nachosami stworzy duet, w sam raz na karnawałowe party. Wypróbuj przepis na ekspresowy dip z awokado oraz miętową nutą i zaserwuj swoim gościom menu w meksykańskim stylu!

• Porcja: 1 miseczka
• Czas: ok 15 minut
• Poziom trudności: Łatwy

Składniki:
- dojrzale awokado 2 szt.
- Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) 4 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
- świeża mięta 2 gałązki
- sól, pieprz i cukier do smaku

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.
Rada: Jeśli twoje awokado jest twarde zmiksuj je przy pomocy blendera.

Dominika Szalek
Specjalista ds. PR

Źródło: http://mm.swinoujscie.pl/artykuly/52299/