iswinoujscie.pl • Niedziela [11.02.2018, 09:13:24] • Polska

Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

fot. Organizator

Zdrowe, sprawdzone i nieskomplikowane śniadanie? To możliwe! Przełam poranną rutynę i postaw na oryginalny przepis. Pożywną propozycją będą apetyczne Pomidory faszerowane serkiem wiejskim. Przygotujesz je szybko, a do tego staną się ozdobą talerza.

Czas przygotowania: ok. 15min
Liczba porcji: 5 porcji
Poziom trudności: Łatwy

Składniki:
- dojrzałe pomidory 5 średnich sztuk
- świeża bazylia 1 pęczek
- Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g 2 szt.
- kukurydza konserwowa ½ puszki
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.

Smacznego!

Źródło: http://mm.swinoujscie.pl/artykuly/52794/