iswinoujscie.pl • Piątek [09.03.2018, 08:05:48] • Polska

Rollsy z cukinii z serkiem Milandia - Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Rollsy z cukinii z serkiem Milandia - Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

fot. Organizator

Planujesz domówkę dla przyjaciółek z okazji Dnia Kobiet? Mamy dla Ciebie idealny przepis – szybki, prosty w wykonaniu, a do tego efektowny. Przygotuj smakowitą przekąskę - Rollsy z cukinii, a udany babski wieczór masz gwarantowany.

Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki:

młode cukinie – 2 sztuki
oliwa – 1 łyżka
serek śmietankowy z jogurtem np. Milandia od OSM Piątnica - 1 sztuka
wędlina dojrzewająca – ok. 16 plasterków
oliwki zielone
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki, posmarować z obu stron w oliwą, następnie oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki przełożyć do blaszki i upiec
w rozgrzanym do 220°C piekarniku, żeby zmiękły (mogą się lekko zrumienić). Następnie wyłożyć z piekarnika i wystudzić. Każdy plasterek posmarować serkiem, położyć plasterek wędliny dojrzewającej, oliwkę i delikatnie zrolować.
Smacznego!

Źródło: http://mm.swinoujscie.pl/artykuly/53234/