iswinoujscie.pl • Niedziela [12.08.2018, 16:21:55] • Polska

Soczysty smak pełni lata: Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami

Soczysty smak pełni lata: Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami

fot. Organizator

Już niebawem na krzewach dojrzeją pierwsze jeżyny. Smakowitych sposobów na wykorzystanie tych słodkich i cierpkich zarazem owoców jest wiele. A co gdyby połączyć je z wytrawnymi tostami? Zapiekane kromki z serem przepełnią się smakiem pełni lata, jeśli w formie ich uzupełniania podamy kilka soczystych owoców jeżyny.

Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
6 kromek chleba pszenno-żytniego
6 plasterków sera Podlaskiego MSM Mońki
6 łyżeczek miodu
świeże jeżyny
kilka gałązek rozmarynu

Przygotowanie:
Kromki chleba przekroić na pół i zapiec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Na gorące tosty położyć po plasterku sera żółtego. Następnie polać miodem i przykryć drugim tostem. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu i jeżynami.
Smacznego!
Więcej apetycznych przepisów na naszej nowej stronie internetowej www.msm-monki.pl.

Źródło: http://mm.swinoujscie.pl/artykuly/55694/