Następnie każde dziecko razem z Panem Romanem przygotowywało pyszne i zdrowe dyniowe pancakes.
fot. Organizator
7 listopada do dzieci z Niepublicznego Przedszkola Specjalnego „Jeżyk” przy ulicy Basztowej przybył bardzo wyjątkowy gość. Dzięki uprzejmości dyrektora Hotelu Trzy Wyspy, pan Roman Garus – kucharz z hotelu przeprowadził dla naszych podopiecznych warsztaty kulinarne. Najpierw odbyła się rozmowa na temat zdrowego odżywiania, dzieci mogły dowiedzieć się jakie potrawy sprzyjają zdrowiu, ale też podzielić się z kucharzem wiedzą zdobytą na zajęciach w przedszkolu.
Następnie każde dziecko razem z Panem Romanem przygotowywało pyszne i zdrowe dyniowe pancakes.
fot. Organizator
Dzięki wspaniałym umiejętnościom i świetnej organizacji naszego gościa przedszkolaki własnoręcznie smażyły i dekorowały swoje dania. Potrawy znikały ze stołu w zawrotnym tempie.
fot. Organizator
Dziękujemy Hotelowi Trzy Wyspy oraz Panu Romanowi za bardzo pouczające, zabawne oraz smaczne warsztaty.