iswinoujscie.pl • Wtorek [11.12.2018, 23:31:46] • Polska

Bezglutenowe danie - makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami

Bezglutenowe danie -  makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami

fot. Organizator

Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.

Składniki dla 3 osób

10 pomidorków koktajlowych
1 cebula
Parmezan do starcia
Mały słoiczek kaparów
3 łyżki oliwy z oliwek
5 łyżek zielonego pesto
500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto. Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać. Danie oprószyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !

Więcej o bezglutenowych przysmakach na 3pauly.de

Źródło: http://mm.swinoujscie.pl/artykuly/57564/