iswinoujscie.pl • Środa [27.03.2019, 07:24:00] • Polska

Wiosenne kanapki z kiełkami groszku, kaparami i pasztetem

Wiosenne kanapki z kiełkami groszku, kaparami i pasztetem

fot. Organizator

Codzienne kanapki wcale nie muszą być nudne i wystarczy odnaleźć nowe, ciekawe połączenia smakowe, by zwykłą kromkę w kilka chwil zmienić w apetyczny kęs.

Składniki:
• bagietka razowa
• słoiczek pasztetu z kaczką (np. Pasztet Dworski z kaczką Profi)
• 4 owoce marynowanych kaparów
• mix sałat
• ½ awokado
• ¼ żółtej papryki
• 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Bagietkę pokroić i włożyć do tostera na ok. 1 minutę. Kapary, awokado i paprykę pokroić. Po wyjęciu z tostera bagietkę posmarować pasztetem. Na wierzchu ułożyć kawałki kaparów, żółtej papryki i kiełki groszku. Obok wyłożyć mix sałat oraz plastry awokado. Sałatę delikatnie skropić oliwą z oliwek.

Smacznego!

Przepis marki Profi

Źródło: http://mm.swinoujscie.pl/artykuly/59134/