POGODA

Reklama

Polityka prywatno軼i i polityka cookies

Korzystanie z portalu internetowego www.iswinoujscie.pl oznacza akceptacj poni窺zych warunk闚 Polityki Prywatno軼i i Polityki Cookies.

1

DEFINICJE

Portal - portal internetowy znajduj帷y si pod adresem www.iswinoujscie.pl.

Administrator - iswinoujscie.pl Anita Ryfczy雟ka z siedzib w 安inouj軼iu przy ul. Bohater闚 Wrze郾ia 4.

U篡tkownik - ka盥y podmiot przebywaj帷y na portalu i korzystaj帷y z niego.

Polityka - Polityka Prywatno軼i i Polityka Cookies.

2

POSTANOWIENIA OG粌NE

  1. Niniejsza Polityka okre郵a zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez U篡tkownik闚, pliki Cookies, oraz inne technologie pojawiaj帷e si na portalu.
  2. W razie jakichkolwiek w徠pliwo軼i w zakresie postanowie niniejszej Polityki prosz kontaktowa si z Administratorem poprzez adres e-mail kontakt@iswinoujscie.pl.
  3. Wszelkie dane osobowe i adresowe podane przez U篡tkownika nie b璠 w jakikolwiek spos鏏 udost瘼niane ani odsprzedawane osobom trzecim.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce, a ka盥ego U篡tkownika Portalu obowi您uje znajomo嗆 aktualnej tre軼i Polityki.

3

DANE OSOBOWE

  1. Administratorem danych osobowych U篡tkownika jest Administrator.
  2. U篡tkownik dobrowolnie podaje dane osobowe za pomoc formularzy znajduj帷ych si na Portalu, o kt鏎ych mowa poni瞠j, w celach na jakie wskazuj dane formularze.
  3. U篡tkownikowi przys逝guje, w ka盥ej chwili, prawo dost瘼u do tre軼i jego danych oraz mo磧iwo嗆 ich poprawiania, sprostowania lub 膨dania ograniczenia ich przetwarzania. Zgoda U篡tkownika mo瞠 by w ka盥ym czasie odwo豉na, co skutkowa b璠zie usuni璚iem danych osobowych z bazy Administratora. U篡tkownik ma prawo do przenoszenia jego danych osobowych i wniesienia skargi do Prezesa UODO.
  4. Wszelkie dane osobowe podane przez U篡tkownika nie b璠 w jakikolwiek spos鏏 udost瘼niane ani odsprzedawane osobom trzecim, 瘸dnym innym podmiotom, ani poza obszar Unii Europejskiej.
  5. Dane U篡tkownika b璠 przechowywane przez Administratora przez czas nieokre郵ony.
  6. Je郵i U篡tkownik nie poda swoich danych osobowych to nie b璠zie m鏬 skorzysta z materia堯w lub us逝g oferowanych przez Administratora w ramach formularzy znajduj帷ych si na Portalu.
  7. Na Portalu mog pojawia si linki odsy豉j帷e do innych stron internetowych. B璠 one otwiera si w nowym oknie przegl康arki lub w tym samym oknie. Administrator nie odpowiada za tre軼i przekazywane przez te strony. U篡tkownik zobowi您any jest do zapoznania si z Polityk lub regulaminem tych stron.
  8. U篡tkownik podaje dane dobrowolnie.
  9. Dane osobowe U篡tkownika s przechowywane i chronione z nale篡t staranno軼i, zgodnie z wdro穎nymi procedurami wewn皻rznymi Administratora.
  10. Administrator Danych Osobowych niniejszym informuje, 瞠 nie powo豉 Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dawniej ABI) i wykonuje samodzielnie obowi您ki wynikaj帷e z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016, poz. 922, dalej jako "UODO").
  11. Podane przez U篡tkownika dane osobowe b璠 wykorzystywane w celu i w zakresie wynikaj帷ym z udzielonych zg鏚.
  12. Podstaw prawn przetwarzania danych osobowych podanych przez U篡tkownika stanowi:
    1. udzielona przez U篡tkownika zgoda,
    2. wype軟ienie prawnie usprawiedliwionych cel闚 realizowanych przez Administratora albo odbiorc闚 danych, kt鏎ymi s w szczeg鏊no軼i marketing bezpo鈔edni w豉snych produkt闚 i us逝g.

4

FORMULARZE

  1. Administrator stosuje dwa rodzaje formularzy w ramach Portalu:
    1. Formularz umo磧iwiaj帷y pozostawienie komentarzy. Podanie pseudonimu jest obowi您kowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i 鈍iadomie podejmujesz decyzj o ich ujawnieniu dla pozosta造ch U篡tkownik闚 Portalu. Dane te mog zawiera dowoln informacj pozwalaj帷 na okre郵enie Twojej osoby. Pami皻aj, 瞠 ka盥a informacja, kt鏎 ujawnisz innym u篡tkownikom mo瞠 by przekazana dalej, dlatego powiniene zachowa w tej kwestii szczeg鏊n rozwag.
    2. Formularz umo磧iwiaj帷y zamieszczanie og這sze o r騜nej tematyce. Podanie danych kontaktowych jest obowi您kowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i 鈍iadomie podejmujesz decyzj o ich ujawnieniu dla pozosta造ch U篡tkownik闚 Portalu. Informacje te mog obejmowa Twoje imi i nazwisko, adres email, Twoj lokalizacj i numer telefonu kontaktowego. Pami皻aj, 瞠 ka盥a informacja, kt鏎 ujawnisz innym u篡tkownikom mo瞠 by przekazana dalej, dlatego powiniene zachowa w tej kwestii szczeg鏊n rozwag.

5

KOMENTARZE

Administrator nie ponosi odpowiedzialno軼i za tre嗆 komentarzy zamieszczanych przez U篡tkownik闚 Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania komentarzy niezgodnych z regulaminem, o charakterze spamu, obra幢iwych, zawieraj帷ych wulgarne lub obra幢iwe zwroty, tre軼i niezgodne z prawem lub zawieraj帷e jakiekolwiek linki do innych stron.

6

OGΜSZENIA

Administrator nie ponosi odpowiedzialno軼i za tre嗆 og這sze zamieszczanych przez U篡tkownik闚 Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania og這sze niezgodnych z regulaminem.

7

TECHNOLOGIE

  1. Administrator stosuje nast瘼uj帷e technologie obserwuj帷e dzia豉nia podejmowane przez U篡tkownika w ramach Portalu:
    1. Wbudowany kod Google Analytics - w celu analizy statystyk Portalu. Google Analytics korzysta z w豉snych plik闚 cookies do analizowania dzia豉 i zachowa U篡tkownik闚 Portalu. Pliki te s逝膨 do przechowywania informacji, np. z jakiej strony U篡tkownik trafi na bie膨c stron internetow. Pomagaj udoskonala Portal.
  2. W celu korzystania z Portalu niezb璠ne jest posiadanie:
    1. Urz康zenia z dost瘼em do sieci Internet
    2. Aktywnej skrzynki elektronicznej odbieraj帷ej wiadomo軼i e-mail
    3. Przegl康arki internetowej umo磧iwiaj帷ej wy鈍ietlanie stron www.

8

WYㄐCZENIE ODPOWIEDZIALNO列I

  1. Administrator nie ponosi odpowiedzialno軼i za wykorzystanie tre軼i zawartych na Portalu lub dzia豉nia czy zaniechania podejmowane na ich podstawie.
  2. Wszystkie tre軼i umieszczone na Portalu stanowi przedmiot praw autorskich Administratora, z wy陰czeniem tre軼i w kt鏎ych wyra幡ie oznaczono innego w豉軼iciela tych praw. Administrator nie wyra瘸 zgody na kopiowanie tre軼i zamieszczonych na Portalu w ca這軼i lub cz窷ci bez jego wyra幡ej, uprzedniej zgody.

9

POLITYKA PLIK紟 COOKIES

  1. Portal mo瞠 zbiera informacje w spos鏏 automatyczny.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowi dane informatyczne, w szczeg鏊no軼i pliki tekstowe, kt鏎e przechowywane s w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika Portalu i przeznaczone s do korzystania ze stron internetowych Portalu. Cookies zazwyczaj zawieraj nazw strony internetowej, z kt鏎ej pochodz, czas przechowywania ich na urz康zeniu ko鎍owym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane s w celu:
    1. dostosowania zawarto軼i stron internetowych Portalu do preferencji U篡tkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczeg鏊no軼i pliki te pozwalaj rozpozna urz康zenie U篡tkownika Portalu i odpowiednio wy鈍ietli stron internetow, dostosowan do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, kt鏎e pomagaj zrozumie, w jaki spos鏏 U篡tkownicy Portalu korzystaj ze stron internetowych, co umo磧iwia ulepszanie ich struktury i zawarto軼i;
  4. W ramach Portalu stosowane s dwa zasadnicze rodzaje plik闚 cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "sta貫" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" s plikami tymczasowymi, kt鏎e przechowywane s w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wy陰czenia oprogramowania (przegl康arki internetowej). "Sta貫" pliki cookies przechowywane s w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika przez czas okre郵ony w parametrach plik闚 cookies lub do czasu ich usuni璚ia przez U篡tkownika.
  5. W ramach Portalu stosowane s nast瘼uj帷e rodzaje plik闚 cookies:
    1. "niezb璠ne" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e korzystanie z us逝g dost瘼nych w ramach Portalu, np. uwierzytelniaj帷e pliki cookies wykorzystywane do us逝g wymagaj帷ych uwierzytelniania w ramach Portalu;
    2. pliki cookies s逝膨ce do zapewnienia bezpiecze雟twa, np. wykorzystywane do wykrywania nadu篡 w zakresie uwierzytelniania w ramach Portalu;
    3. "wydajno軼iowe" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Portalu;
    4. "funkcjonalne" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e "zapami皻anie" wybranych przez U篡tkownika ustawie i personalizacj interfejsu U篡tkownika, np. w zakresie wybranego j瞛yka lub regionu, z kt鏎ego pochodzi U篡tkownik, rozmiaru czcionki, wygl康u strony internetowej itp.;
    5. "reklamowe" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e dostarczanie U篡tkownikom tre軼i reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowa.
  6. W wielu przypadkach oprogramowanie s逝膨ce do przegl康ania stron internetowych (przegl康arka internetowa) domy郵nie dopuszcza przechowywanie plik闚 cookies w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika. U篡tkownicy Portalu mog dokona w ka盥ym czasie zmiany ustawie dotycz帷ych plik闚 cookies. Ustawienia te mog zosta zmienione w szczeg鏊no軼i w taki spos鏏, aby blokowa automatyczn obs逝g plik闚 cookies w ustawieniach przegl康arki internetowej b康 informowa o ich ka盥orazowym zamieszczeniu w urz康zeniu U篡tkownika Portalu. Szczeg馧owe informacje o mo磧iwo軼i i sposobach obs逝gi plik闚 cookies dost瘼ne s w ustawieniach oprogramowania (przegl康arki internetowej).
  7. Administrator Portalu informuje, 瞠 ograniczenia stosowania plik闚 cookies mog wp造n望 na niekt鏎e funkcjonalno軼i dost瘼ne na stronach internetowych Portalu.
  8. Wi璚ej informacji na temat plik闚 cookies dost瘼nych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl.

Powy窺ze fragmenty polityki Cookies chronione s prawami autorskimi, kt鏎e przys逝guj IAB Polska i zosta造 zaczerpni皻e ze strony www.wszystkoociasteczkach.pl.

■ Wbrew urz璠owej propagandzie w ci庵u trzech lat w 安inouj軼iu znikn窸o prawie 100 miejsc parkingowych! Strategia Rozwoju Miasta na lata 2014-2020 dowodzi, 瞠 prezydent Janusz 痂urkiewicz, jego zast瘼cy i naczelnicy powinni natychmiast odej嗆 ze swych stanowisk ■ Do niebezpiecznej sytuacji dosz這 w pi徠ek oko這 godziny 18.00 na ulicy Chrobrego w 安inouj軼iu. Ze zbiornika w aucie wycieka這 paliwo! Kierowca Skody zaparkowa swoje auto w zatoczce ■ Bardzo nietypowe zg這szenie dotycz帷e kradzie篡 mienia otrzymali we wtorkowy wiecz鏎 policjanci z Komendy Miejskiej Policji w 安inouj軼iu. Jak ustalili funkcjonariusze b璠帷y na miejscu zdarzenia, 20-letni m篹czyzna oraz jego 22-letni kompan, najpierw wezwali Zesp馧 Ratownictwa Medycznego, a nast瘼nie w drodze do szpitala w 安inouj軼iu, okradli kartk z jej wyposa瞠nia. Ca造 proceder wyszed na jaw w szpitalu, gdy m篹czy幡i wyszli z karetki. Pod odzie膨 20-letniego m篹czyzny ratownicy medyczni dostrzegli farelk pochodz帷 z ich pojazdu s逝瘺owego, natomiast jego dwa lata starszy kompan pod kurtk posiada 20 banda篡 ■ Nieko鎍z帷y si problem z wod pitn w 安inouj軼iu. Zobacz fotogaleri! ■ PEC sprawdza szczelno嗆 rur. Zauwa篡貫 kolorow wod – zadzwo pod 993 ■ Co p這szy ryby. Okonie szalej. Wygl康a to niesamowicie. Jakby w wodzie powsta jaki wir. Na Basenie P馧nocnym, tu przy budynku obs逝gi mariny rybacy zaobserwowali co na kszta速 gejzer闚… z ryb ■ W 安inouj軼iu notorycznie brakuje karetek. Bardzo cz瘰to rol ratownik闚 przejmuj stra瘸cy, kt鏎zy udzielaj pierwszej pomocy lub zabezpieczaj poszkodowanych do czasu przyjazdu ambulansu. W sobotni wiecz鏎 zn闚 zabrak這 karetki pogotowia. Tu po godzinie 22.00 na ulic Bohater闚 Wrze郾ia przy Placu Wolno軼i zajecha w霩 stra瘸cki. Poproszono stra瘸k闚, poniewa akurat nie by這 wolnej karetki, a osoba potrzebuj帷a pomocy nie mog豉 czeka. Z relacji 鈍iadka dowiadujemy si: - Na deptak znowu przyjechali stra瘸cy a nie pogotowie, w豉郾ie komu pomagaj. Na chodniku le瘸 poszkodowany, stra瘸cy na noszach wnie郵i go do 鈔odka i czekaj ■ Pierwsze dziecko urodzone w 2020 roku w Polsce, przysz這 na 鈍iat w 安inouj軼iu!!! ■ Nowy, 2020 rok powitali鄉y przewa積ie w domach, na prywatnych imprezach i spotkaniach, w gronie rodziny lub znajomych. Byli jednak i tacy, kt鏎zy mimo braku przygotowanego, miejskiego Sylwestra, postanowili wyj嗆 naprzeciw nadchodz帷emu 2020. Spotka ich by這 mo積a na sylwestrowych spacerach, na ulicach miasta oraz nad morzem. Zmierzaj帷 ku pla篡 cz窷 liczy豉 mimo wszystko na bogatsze ni w centrum fajerwerki. I cho pojedyncze wybuchy s造cha by這 do bia貫go rana, to by造 one efektem „prywatnej inicjatywy” mieszka鎍闚 ■ Dramatyczna sytuacja w szpitalu. Czy oddzia wewn皻rzny zostanie zamkni皻y? Trudno sobie wyobrazi szpital bez tego oddzia逝, a jednak to w豉郾ie on ma dzi najwi瘯sze problemy. Na oddziale wewn皻rznym szpitala miejskiego w 安inouj軼iu pracuje za ma這 lekarzy! Na oddziale chor鏏 wewn皻rznych na sta貫 pracuje trzech lekarzy (w tym jeden w niepe軟ym wymiarze). Dodatkowo oddzia wspiera czterech internist闚, kt鏎zy przyje盥瘸j tylko na dy簑ry ■ Policjanci pe軟i帷y s逝瘺 na terenie miasta 安inouj軼ie interweniowali w dniach od 24 grudnia do 27 grudnia, 73 razy, w tym zawartych jest 9 interwencji domowych. Interwencje policjant闚 dotyczy造 przede wszystkim zak堯cania spoczynku nocnego, kradzie篡, zdarze drogowych, os鏏 bezdomnych a tak瞠 nieporozumie pomi璠zy domownikami - informuje st. post. Kamil Zwierzchowski ■ Joanna Agatowska: 180 milion闚 d逝gu, kt鏎e pojawi si w bud瞠cie miasta nie mo瞠 zosta przez nas zbagatelizowanie. Kredyt zaufania jednak, kt鏎ym obdarzyli prezydenta mieszka鎍y w poprzednich wyborach nakazuje nam zaczeka na realizacj plan闚.Stabilno嗆 bud瞠tu jest niewielka, musimy wszyscy mocno postara si by go nie nadwyr篹y ■ Ryszard Teterycz: "Powinni鄉y wyst徙i do rz康u o zmniejszenie obci捫e miasta skal wk豉du w豉snego miasta w budow tunelu!" ■ G鏎eczny do prezydenta: "obiecywa pan prezydent bezp豉tne 興obki...". prezydent do G鏎ecznego: "je郵i chodzi o 鈔odki na realizacj pana pomys逝, czy si znajd(?)-odpowiadam: nie znajd si!" ■ Wies豉w G 鏎eczny: "zrzucanie odpowiedzialno軼i za utrzymanie sfery edukacji oraz ochrony zdrowia na samorz康 jest niekonstytucyjne!" ■ Wies豉w g鏎eczny: "kiedy miasto dotowa這 edukacj finansowan przez Pa雟two, obecnie Pa雟two dofinansowuje utrzymywane przez samorz康 szko造" ■ Najwa積iejszym projektem nad kt鏎ym obraduj radni jest propozycja bud瞠tu miasta na rok 2020 ■ Szczeg馧y ogranicze ruchu na ulicy Wojska Polskiego. We wtorek 17 grudnia 2019r. wprowadzone zostan tymczasowe zmiany w organizacji ruchu drogowego na ulicy Wojska Polskiego. Wy陰czona z ruchu zostanie po這wa ulicy Wojska Polskiego na odcinku od skrzy穎wania z ulic Siemiradzkiego do skrzy穎wania z ulic Le鄉iana ■ Na terenie ogr鏚k闚 dzia趾owych zmar m篹czyzna. 12 grudnia oko這 godziny 8.00 policja otrzyma豉 zg這szenie, 瞠 na dzia趾ach, z prawej strony (jad帷 w kierunku Gartz), znajduje si m篹czyzna. Nie dawa oznak 篡cia. Policjanci wezwali pogotowie. - Zesp馧 ratownictwa nie podejmowa 瘸dnych czynno軼i reanimacyjnych. M篹czyzna ju nie 篡. By w wieku 60 lat – m闚i rzecznik pogotowia Paulina Targaszewska ■ Kolejna beczka z substancj chemiczn wydobyta z dna. Na torze wodnym Szczecin - 安inouj軼ie opr鏂z obiekt闚 zawieraj帷ych w sobie materia造 wybuchowe znajdowane s r闚nie pojemniki ze 鈔odkami chemicznymi. Tym razem marynarze 8. Flotylli Obrony Wybrze瘸 wydobyli pojemnik z nieznan zawarto軼i, kt鏎y zostanie zneutralizowany przez wyspecjalizowane pododdzia造 wojsk chemicznych. Operacja zosta豉 przeprowadzona w pi徠ek, 13 grudnia ■ Dorota Mikulska traci mandat radnej. Powodem jest, niedozwolone w ustawie o samorz康zie 陰czenie pracy radnego i 豉wnika s康u ■ Rz康 chce zabra miliony uzdrowiskom. Protest samorz康owc闚. Do tej pory 鈔odki z op豉ty uzdrowiskowej trafia造 do bud瞠t闚 gmin, kt鏎e maj status uzdrowiska. Dla Ko這brzegu wyrwa w finansach wyniesie 33 mln z, w 安inouj軼iu to ok. 18 mln z. Brak konsultacji krytykowa r闚nie prezydent 安inouj軼ia Janusz 痂urkiewicz – Nie wyobra瘸m sobie, 瞠by 安inouj軼ie nie by這 uzdrowiskiem. Wola豚ym, 瞠by鄉y o tym dokumencie dyskutowali, kiedy by tworzony – m闚i prezydent ■ Z ka盥ym rokiem wzrasta liczba turyst闚, kt鏎zy chc zatrzyma si w 安inouj軼iu. Przybywa liczba miejsc noclegowych w apartamentach. Nie wzrasta natomiast w pokojach go軼innych ■ No穎wnik szala po ulicy Kochanowskiego. Prawdopodobnie grozi mieszka鎍om! ■ Mordor nadci庵a! Strefa p豉tnego parkowania wkroczy do centrum 安inouj軼ia ■ 14 za, 6 przeciw, jeden z radnych wstrzyma si od g這su. Projekt obj璚ia centrum miasta stref p豉tnego parkowania ■ Jedni z najbardziej znanych w Polsce i na 鈍iecie 鈍inouj軼ian El瘺ieta i Krzysztof Nakliccy ofiarami wypadku. Pani El瘺ieta nie 篡je, jej m捫 walczy o 篡cie w szpitalu ■ Olgierd Geblewicz – „Rz康 PiS zabierze pieni康ze uzdrowiskom” ■ Ca這roczna strefa p豉tnego parkowania lekiem na deficyt miejsc postojowych? 3,90 z這tych za pierwsz godzin postoju, za drug - 4,60 z, za trzeci - 5,50 z. Dzi radni ustal wielko嗆 strefy p豉tnego parkowania oraz stawki, kt鏎e maj w niej obowi您ywa ■ Spos鏏 „budowania po 鈍inoujsku” polega na budowaniu nowych obiekt闚 w bezpo鈔ednim s御iedztwie istniej帷ych dom闚, niezgodnie z zatwierdzon dokumentacj, w spos鏏 zak堯caj帷y spok鎩 mieszka鎍闚, wywo逝j帷ych ha豉s i zanieczyszczenie, uniemo磧iwiaj帷 korzystanie z istniej帷ych dom闚 zgodnie z ich przeznaczeniem – pisze nasza Czytelniczka ■