POGODA

Reklama

Polityka prywatno軼i i polityka cookies

Korzystanie z portalu internetowego www.iswinoujscie.pl oznacza akceptacj poni窺zych warunk闚 Polityki Prywatno軼i i Polityki Cookies.

1

DEFINICJE

Portal - portal internetowy znajduj帷y si pod adresem www.iswinoujscie.pl.

Administrator - iswinoujscie.pl Anita Ryfczy雟ka z siedzib w 安inouj軼iu przy ul. Bohater闚 Wrze郾ia 4.

U篡tkownik - ka盥y podmiot przebywaj帷y na portalu i korzystaj帷y z niego.

Polityka - Polityka Prywatno軼i i Polityka Cookies.

2

POSTANOWIENIA OG粌NE

  1. Niniejsza Polityka okre郵a zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez U篡tkownik闚, pliki Cookies, oraz inne technologie pojawiaj帷e si na portalu.
  2. W razie jakichkolwiek w徠pliwo軼i w zakresie postanowie niniejszej Polityki prosz kontaktowa si z Administratorem poprzez adres e-mail kontakt@iswinoujscie.pl.
  3. Wszelkie dane osobowe i adresowe podane przez U篡tkownika nie b璠 w jakikolwiek spos鏏 udost瘼niane ani odsprzedawane osobom trzecim.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce, a ka盥ego U篡tkownika Portalu obowi您uje znajomo嗆 aktualnej tre軼i Polityki.

3

DANE OSOBOWE

  1. Administratorem danych osobowych U篡tkownika jest Administrator.
  2. U篡tkownik dobrowolnie podaje dane osobowe za pomoc formularzy znajduj帷ych si na Portalu, o kt鏎ych mowa poni瞠j, w celach na jakie wskazuj dane formularze.
  3. U篡tkownikowi przys逝guje, w ka盥ej chwili, prawo dost瘼u do tre軼i jego danych oraz mo磧iwo嗆 ich poprawiania, sprostowania lub 膨dania ograniczenia ich przetwarzania. Zgoda U篡tkownika mo瞠 by w ka盥ym czasie odwo豉na, co skutkowa b璠zie usuni璚iem danych osobowych z bazy Administratora. U篡tkownik ma prawo do przenoszenia jego danych osobowych i wniesienia skargi do Prezesa UODO.
  4. Wszelkie dane osobowe podane przez U篡tkownika nie b璠 w jakikolwiek spos鏏 udost瘼niane ani odsprzedawane osobom trzecim, 瘸dnym innym podmiotom, ani poza obszar Unii Europejskiej.
  5. Dane U篡tkownika b璠 przechowywane przez Administratora przez czas nieokre郵ony.
  6. Je郵i U篡tkownik nie poda swoich danych osobowych to nie b璠zie m鏬 skorzysta z materia堯w lub us逝g oferowanych przez Administratora w ramach formularzy znajduj帷ych si na Portalu.
  7. Na Portalu mog pojawia si linki odsy豉j帷e do innych stron internetowych. B璠 one otwiera si w nowym oknie przegl康arki lub w tym samym oknie. Administrator nie odpowiada za tre軼i przekazywane przez te strony. U篡tkownik zobowi您any jest do zapoznania si z Polityk lub regulaminem tych stron.
  8. U篡tkownik podaje dane dobrowolnie.
  9. Dane osobowe U篡tkownika s przechowywane i chronione z nale篡t staranno軼i, zgodnie z wdro穎nymi procedurami wewn皻rznymi Administratora.
  10. Administrator Danych Osobowych niniejszym informuje, 瞠 nie powo豉 Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dawniej ABI) i wykonuje samodzielnie obowi您ki wynikaj帷e z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016, poz. 922, dalej jako "UODO").
  11. Podane przez U篡tkownika dane osobowe b璠 wykorzystywane w celu i w zakresie wynikaj帷ym z udzielonych zg鏚.
  12. Podstaw prawn przetwarzania danych osobowych podanych przez U篡tkownika stanowi:
    1. udzielona przez U篡tkownika zgoda,
    2. wype軟ienie prawnie usprawiedliwionych cel闚 realizowanych przez Administratora albo odbiorc闚 danych, kt鏎ymi s w szczeg鏊no軼i marketing bezpo鈔edni w豉snych produkt闚 i us逝g.

4

FORMULARZE

  1. Administrator stosuje dwa rodzaje formularzy w ramach Portalu:
    1. Formularz umo磧iwiaj帷y pozostawienie komentarzy. Podanie pseudonimu jest obowi您kowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i 鈍iadomie podejmujesz decyzj o ich ujawnieniu dla pozosta造ch U篡tkownik闚 Portalu. Dane te mog zawiera dowoln informacj pozwalaj帷 na okre郵enie Twojej osoby. Pami皻aj, 瞠 ka盥a informacja, kt鏎 ujawnisz innym u篡tkownikom mo瞠 by przekazana dalej, dlatego powiniene zachowa w tej kwestii szczeg鏊n rozwag.
    2. Formularz umo磧iwiaj帷y zamieszczanie og這sze o r騜nej tematyce. Podanie danych kontaktowych jest obowi您kowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i 鈍iadomie podejmujesz decyzj o ich ujawnieniu dla pozosta造ch U篡tkownik闚 Portalu. Informacje te mog obejmowa Twoje imi i nazwisko, adres email, Twoj lokalizacj i numer telefonu kontaktowego. Pami皻aj, 瞠 ka盥a informacja, kt鏎 ujawnisz innym u篡tkownikom mo瞠 by przekazana dalej, dlatego powiniene zachowa w tej kwestii szczeg鏊n rozwag.

5

KOMENTARZE

Administrator nie ponosi odpowiedzialno軼i za tre嗆 komentarzy zamieszczanych przez U篡tkownik闚 Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania komentarzy niezgodnych z regulaminem, o charakterze spamu, obra幢iwych, zawieraj帷ych wulgarne lub obra幢iwe zwroty, tre軼i niezgodne z prawem lub zawieraj帷e jakiekolwiek linki do innych stron.

6

OGΜSZENIA

Administrator nie ponosi odpowiedzialno軼i za tre嗆 og這sze zamieszczanych przez U篡tkownik闚 Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania og這sze niezgodnych z regulaminem.

7

TECHNOLOGIE

  1. Administrator stosuje nast瘼uj帷e technologie obserwuj帷e dzia豉nia podejmowane przez U篡tkownika w ramach Portalu:
    1. Wbudowany kod Google Analytics - w celu analizy statystyk Portalu. Google Analytics korzysta z w豉snych plik闚 cookies do analizowania dzia豉 i zachowa U篡tkownik闚 Portalu. Pliki te s逝膨 do przechowywania informacji, np. z jakiej strony U篡tkownik trafi na bie膨c stron internetow. Pomagaj udoskonala Portal.
  2. W celu korzystania z Portalu niezb璠ne jest posiadanie:
    1. Urz康zenia z dost瘼em do sieci Internet
    2. Aktywnej skrzynki elektronicznej odbieraj帷ej wiadomo軼i e-mail
    3. Przegl康arki internetowej umo磧iwiaj帷ej wy鈍ietlanie stron www.

8

WYㄐCZENIE ODPOWIEDZIALNO列I

  1. Administrator nie ponosi odpowiedzialno軼i za wykorzystanie tre軼i zawartych na Portalu lub dzia豉nia czy zaniechania podejmowane na ich podstawie.
  2. Wszystkie tre軼i umieszczone na Portalu stanowi przedmiot praw autorskich Administratora, z wy陰czeniem tre軼i w kt鏎ych wyra幡ie oznaczono innego w豉軼iciela tych praw. Administrator nie wyra瘸 zgody na kopiowanie tre軼i zamieszczonych na Portalu w ca這軼i lub cz窷ci bez jego wyra幡ej, uprzedniej zgody.

9

POLITYKA PLIK紟 COOKIES

  1. Portal mo瞠 zbiera informacje w spos鏏 automatyczny.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowi dane informatyczne, w szczeg鏊no軼i pliki tekstowe, kt鏎e przechowywane s w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika Portalu i przeznaczone s do korzystania ze stron internetowych Portalu. Cookies zazwyczaj zawieraj nazw strony internetowej, z kt鏎ej pochodz, czas przechowywania ich na urz康zeniu ko鎍owym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane s w celu:
    1. dostosowania zawarto軼i stron internetowych Portalu do preferencji U篡tkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczeg鏊no軼i pliki te pozwalaj rozpozna urz康zenie U篡tkownika Portalu i odpowiednio wy鈍ietli stron internetow, dostosowan do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, kt鏎e pomagaj zrozumie, w jaki spos鏏 U篡tkownicy Portalu korzystaj ze stron internetowych, co umo磧iwia ulepszanie ich struktury i zawarto軼i;
  4. W ramach Portalu stosowane s dwa zasadnicze rodzaje plik闚 cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "sta貫" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" s plikami tymczasowymi, kt鏎e przechowywane s w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wy陰czenia oprogramowania (przegl康arki internetowej). "Sta貫" pliki cookies przechowywane s w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika przez czas okre郵ony w parametrach plik闚 cookies lub do czasu ich usuni璚ia przez U篡tkownika.
  5. W ramach Portalu stosowane s nast瘼uj帷e rodzaje plik闚 cookies:
    1. "niezb璠ne" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e korzystanie z us逝g dost瘼nych w ramach Portalu, np. uwierzytelniaj帷e pliki cookies wykorzystywane do us逝g wymagaj帷ych uwierzytelniania w ramach Portalu;
    2. pliki cookies s逝膨ce do zapewnienia bezpiecze雟twa, np. wykorzystywane do wykrywania nadu篡 w zakresie uwierzytelniania w ramach Portalu;
    3. "wydajno軼iowe" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Portalu;
    4. "funkcjonalne" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e "zapami皻anie" wybranych przez U篡tkownika ustawie i personalizacj interfejsu U篡tkownika, np. w zakresie wybranego j瞛yka lub regionu, z kt鏎ego pochodzi U篡tkownik, rozmiaru czcionki, wygl康u strony internetowej itp.;
    5. "reklamowe" pliki cookies, umo磧iwiaj帷e dostarczanie U篡tkownikom tre軼i reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowa.
  6. W wielu przypadkach oprogramowanie s逝膨ce do przegl康ania stron internetowych (przegl康arka internetowa) domy郵nie dopuszcza przechowywanie plik闚 cookies w urz康zeniu ko鎍owym U篡tkownika. U篡tkownicy Portalu mog dokona w ka盥ym czasie zmiany ustawie dotycz帷ych plik闚 cookies. Ustawienia te mog zosta zmienione w szczeg鏊no軼i w taki spos鏏, aby blokowa automatyczn obs逝g plik闚 cookies w ustawieniach przegl康arki internetowej b康 informowa o ich ka盥orazowym zamieszczeniu w urz康zeniu U篡tkownika Portalu. Szczeg馧owe informacje o mo磧iwo軼i i sposobach obs逝gi plik闚 cookies dost瘼ne s w ustawieniach oprogramowania (przegl康arki internetowej).
  7. Administrator Portalu informuje, 瞠 ograniczenia stosowania plik闚 cookies mog wp造n望 na niekt鏎e funkcjonalno軼i dost瘼ne na stronach internetowych Portalu.
  8. Wi璚ej informacji na temat plik闚 cookies dost瘼nych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl.

Powy窺ze fragmenty polityki Cookies chronione s prawami autorskimi, kt鏎e przys逝guj IAB Polska i zosta造 zaczerpni皻e ze strony www.wszystkoociasteczkach.pl.

■ Decyzja zapad豉 trzeciego dnia „Festiwalu Pi瘯na” w Krynicy Zdroju. O presti穎wy tytu i koron rywalizowa這 28 dziewczyn, kt鏎e znalaz造 si w finale dzi瘯i eliminacjom regionalnym odbywaj帷ym si na terenie ca貫go kraju. Miss Polski 2018 zosta豉 Olga Bu豉wa ze 安inoujscia■ Prezent Miko豉jkowy dla w豉dz 安inouj軼ia. Rusza 郵edztwo w sprawie mostu. Roman Kuchci雟ki otrzyma dzi rano informacj listem poleconym, 瞠 Prokuratura Okr璕owa w Szczecinie podj窸a na nowo 郵edztwo w sprawie budowy Mostu w 安inouj軼iu. 奸edztwo kilka lat temu umorzone w sprawie budowy MOSTU 陰cz帷ego wysp Wolin z Wysp Karsib鏎 zarejestrowano pod now sygnatur. Co to oznacza? Prokuratur b璠zie na nowo bada wszystkie w徠ki budowy mostu ■ Okres przed鈍i徠eczny ju za moment. Plac闚ka Poczty Polskiej przy ulicy Ko陶徠aja wyd逝瘸 godziny pracy! ■ Zagin窸a Shila. W dniu 01.12.2018r. Oko這 godziny 09:00 na ul. Wybrze瞠 W豉dys豉wa IV. W okolicach netto zagin窸a suczka rasy mieszaniec owczarka niemieckiego i hasky wabi si Shila. Ma 8 lat. Jest szczepiona, 豉godna, przyjacielska i kocha dzieci. Dzi瘯uj za pomoc. Nr tel. 609 307 924 ■ Radni podzieleni w sprawie projektu wyst徙ienia ze stowarzyszenia Zwi您ek Miast i Gmin Morskich ■ Radny Stanis豉w Bartkowiak, wybrany ponownie na przewodnicz帷ego Komisji Rewizyjnej Rady Miasta o鈍iadczy, ze rezygnuje z obj璚ia tej funkcji ■ OSTRZE浩NIE: Prognozuje si wyst徙ienie s豉bych opad闚 deszczu ze 郾iegiem przechodz帷ych w opady marzn帷ego deszczu powoduj帷ych go這led ■ Starsza kobieta szuka m篹czyzny, kt鏎y wykaza si odwag i pom鏬 wyci庵n望 pieska we wtorek, oko這 18.30 spod k馧 poci庵u na stacji w Wysokiej Kamie雟kiej. Wszystko wydarzy這 si na trasie relacji Szczecin – 安inouj軼ie. M篹czyzna proszony jest o kontakt pod numerem telefonu 782 020 699 ■ Przewodnicz帷ym Rady Miasta wybrana zosta豉 El瘺ieta Jab這雟ka. Za wyborem g這sowa這 12 radnych. Pierwszym wiceprzewodnicz帷ym Rady Miasta w g這sowaniu tajnym wybrany zosta Marek Niewiarowski. Jacek Jurkiewicz wybrany zosta wiceprzewodnicz帷ym Ray Miasta. 12 radnych g這sowa這 za jego kandydatur, 7 zag這sowa這 przeciw, 2 wstrzyma這 si od g這su ■ 22 listopada o godz. 14.00 radny-senior Stanis豉w Bartkowiak otworzy obrady pierwszej, powyborczej sesji rady Miasta. najwa積iejszym zadaniem jakie staje przed radnymi na pierwszym posiedzeniu jest wyb鏎 nowego przewodnicz帷ego Rady ■ Zobaczy policjant闚 i zacz掖 ucieka. 24-latka zatrzyma trzepak! Do zdarzenia dosz這 w czwartkowy wiecz鏎. Policjanci patroluj帷y ulice Ko軼iuszki zauwa篡li w pewnym momencie m篹czyzn kt鏎y swoim wygl康em przypomina osob poszukiwan. Gdy m篹czyzna dostrzeg policjant闚, zacz掖 ucieka. Nie spodziewa si jednak, 瞠 zostanie obezw豉dniony przez trzepak kt鏎y stan掖 na jego drodze. Jak si okaza這, bliskie spotkanie z trzepakiem zako鎍zy這 si dla 24-latka skr璚eniem prawej stopy. O szczeg馧y odno郾ie zdarzenia poprosili鄉y Oficera Prasowego KMP w 安inouj軼iu ■ Fatalna pogoda nie zniech璚i豉 安inouj軼ia do 鈍i皻owania 100 rocznicy Niepodleg這軼i Fatalna pogoda nie zniech璚i豉 安inouj軼ia do 鈍i皻owania 100 rocznicy Niepodleg這軼i ■ Ruszy造 przygotowania do 27. Fina逝 Wielkiej Orkiestry 安i徠ecznej Pomocy w 安inouj軼iu. Harcerski Sztab zaprasza wszystkich ch皻nych do rejestracji wolontariuszy WO同, kt鏎a odb璠zie si w Miejskiej Bibliotece Publicznej, przy ul. Pi連udskiego 15, w terminach - 14-16.11.2018 r. (鈔oda-pi徠ek), w godz. 17.00-18.45 - 17.11.2018 r. (sobota), w godz. 10.00-12.00 ■